Afdrukken

In memoriam 

Op 11 maart 2010 is op 94 jarige leeftijd overleden Pieterdine Willemine Jantine Klooster, voor veel  Oud- Schaarsbergers beter bekend als juffrouw Klooster, onze juffrouw van klas 1 en 2 van de School met de Bijbel aan de Kemperbergerweg.
Op haar uitdrukkelijke wens is zij maandag 15 maart in besloten kring door en met haar familie herdacht in de kerk en begraven op onze begraafplaats. 

Wie kent niet haar prachtige handtekening onder aan het rapport van klas 1 en 2?
Wat leerde zij ontzettend veel kinderen lezen, rekenen, schrijven en niet te vergeten…. sokken breien. Sokken van katoen, waar je met je warme, natte handjes niet meer mee verder kon en waar zij jou, als je even in de rij aansloot, weer zo fijn mee op weg hielp.
Wat hebben we genoten van alle verhalen die zij vertelde : bijbelse verhalen, maar ook “gewone” verhalen en wat hebben we veel gezongen; gewone liedjes, maar ook psalmen en gezangen.
 Ziet U haar in de pauze nog lopen langs het schoolplein aan de Kemperbergerweg? Samen met meester van Galen en meester Hammink of meester Hoftijzer?
Wat nu parkeerplaats van het museum is, was toen onze speelplaats en om te voorkomen dat er iemand de weg op glipte liepen ze de hele pauze te controleren.
Nu pas realiseer je je dat zij een geweldig pedagoog moet zijn geweest; zoveel verschillende kinderen van twee leerjaren in een lokaal!  Een prestatie! 

En ziet U haar nog fietsen na afloop van school terug naar haar huis bij tante Sien? Op een prachtige fiets; natuurlijk een prachtige fiets, want alles aan juffrouw Klooster was prachtig!
Haar kleding, haar uiterlijk, haar manieren, haar spraak….alles was prachtig en deftig. Onze juffrouw Klooster dronk haar kopje thee nog met haar pink omhoog! 

Haar familie heeft haar waardig herdacht in de kerk. Iemand zei dat juffrouw Klooster op haar afscheidsreceptie van school heeft gezegd dat ze haar leven lang heeft geprobeerd alle kinderen gelijk te behandelen. Wij durven te zeggen dat dat haar ook echt gelukt is. Tante Koos was voor alle neven en nichten een bijzondere tante. Dat blijkt uit alles wat ze over haar vertelden.
En juffrouw Klooster was voor velen in Schaarsbergen een heel bijzondere juffrouw.
Met haar heengaan is een tijdperk afgesloten. 

Dag juffrouw Klooster!