Met een oorverdovend kanonschot werd het jubileumfeest om 15.00 uur geopend.

Eendrach muziekvereniging Schaarsbergen Alweer 50 jaar bestaat de Schietsportvereniging Schaarsbergen. Reden genoeg voor een jubileumfeest. Vooraf aan de opening was er open huis waar belangstellenden de mogelijkheid werd geboden zich te verdiepen in de Schietsportvereniging Schaarsbergen en de schietsport in het algemeen. De belangstelling was helaas matig. Anders was dat tijdens de receptie.

Tijdens de opening van het jubileumfeest, door voorzitter Joke Mijdam, gaf Muziekvereniging Eendracht een concert. Muziekvereniging Eendracht en de Schietsportvereniging Schaarsbergen zijn de oudste verenigingen van Schaarsbergen. Na het concert werd een heus kanon afgevuurd. Veel verenigingen uit de omgeving, evenals het hoofdbestuur van de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie) en de SBG (Schiet Bond Gelderland) waren aanwezig om het bestuur te feliciteren met dit jubileum. Auteur Rietjens Tijdens de receptie werd ook het boek "Pistoolschieten" van R.J.M. Rietjens gepresenteerd. Het boek behandelt alle instructies en trainingen welke bijdragen tot een optimaal resultaat van het pistoolschieten. Rietjens is lid van de Schietvereniging. Het boek is te koop bij de wapenzaken in Nederland, of te bestellen via de website van de Schietsportvereniging Schaarsbergen.

Toespraken Vanzelfsprekend waren er tijdens de receptie diverse sprekers en werden er cadeaus overhandigd. Bert Dieckman verzorgde de muziek en Elly en Frans van de Kamp verzorgden de drankjes en de hapjes. Tevens benoemde de voorzitter Joke Mijdam, Elly en Frans, beide tot lid van bijzondere verdienste, dit met een bloemetje voor Elly. Na afloop van de receptie was er nog een barbecue voor de leden. Het was evenals het weer een prachtig jubileum!