Kwekerij BosmanIn 1959 begon Paul Bosman een eigen kwekerij, bij zijn ouderlijk huis aan de Kemperbergerweg. Hij had zijn kwekers ervaring op gedaan bij kwekerij Vos in Oosterbeek en bij kwekerij van Wijk in Schaarsbergen (hoek Lijnbaan/Bakenbergseweg). Hij was geslaagd voor zijn opleiding kwekerij en tuin, maar was nog niet in het bezit van een middenstandsdiploma en ging daarom een maatschap aan.

In 1960 trouwde hij met Corry van den Berg, ook haalde hij in dat jaar zijn middenstandsdiploma. Hij kocht zijn compagnon uit en deed het bedrijf samen met Corry. Corry werkte voornamelijk op de kwekerij en Paul deed de inkopen van planten en stond daarnaast op de markt. In 1962 na de geboorte van hun eerste zoon (Peter) konden Paul en Corry het huis met gepachte grond kopen en werd het hun eigendom.

De zaken gingen steeds beter zodat het in 1965 tijd werd om uit te breiden en meer buitenbakken te plaatsen zodat er meer tuingoed verkocht kon worden. Het waren jaren van hard werken dag in, dag uit en ze moesten altijd rekening houden met het wisselvallige Nederlandse weer. Veel vrije tijd voor het gezin (inmiddels waren er nog twee zoons geboren, Onno en Bob) was er niet. Maar ondanks alle drukte gingen ze toch ieder jaar twee weken op vakantie en werd de zaak draaiende gehouden door familie.

Ook waren ze actief lid van Carnavalsvereniging de Schaarsedrinkers en de klaverjas club.

In 1972 kreeg Paul een ernstig auto ongeluk op de Schelmseweg. Hij had talloze verwondingen en een verbrijzelde knie waardoor hij weken lang in het ziekenhuis moest liggen. Het werk moest echter gewoon doorgaan omdat er verder ook geen inkomsten waren en de rekeningen gewoon betaald moesten worden. Gelukkig kreeg Corry veel hulp van haar vader (Henk van den Berg) en een stagiaires van de tuinbouwschoo,l Bert van de Born en Hans Broekhuizen. Vanaf die tijd stond Paul niet meer op de markt maar werd de verkoop thuis uitgebreid.

In 1973 werd begonnen met het bouwen van een grote verkoop kas die in 1975 feestelijk werd geopend. Paul ging iedere week naar de veiling om kamerplanten en tuinplanten in te slaan en het zomergoed kweekten ze zelf. Door de goede kwaliteit en mooie planten kregen ze steeds meer klanten, vooral voor het zomergoed wat ze pas na ijsheiligen verkochten, kwamen klanten van ver buiten Arnhem.

In juni 1977 werd het bedrijf getroffen door een flinke hagelbui. Van de zomerplanten stonden alleen de stelen er nog en waren dus niet meer verkoopbaar. Met behulp van vrienden en buren werd het snel opgeruimd, Paul kon bij andere kwekers planten over nemen en zo kon het bedrijf na twee dagen weer open.

Beide hielden wel van een leuke actie. Zo kon het gebeuren dat de klanten werden verrast door vlak voor Pasen pas geboren kuikens in de verkoopkas aan te treffen (die zaten dan wel in een afgezet stuk). In 1985 kreeg Corry hartklachten en werd opgenomen voor een hartoperatie in Nieuwegein, Paul hield in die tijd de zaak draaiende met behulp van een stagiaire van de tuinbouwschool en hun oudste zoon Peter.

Door gezondheidsredenen besloten Paul en Corry na bijna 28 jaar een eigen zaak het bedrijf te verhuren. Met een grote receptie namen ze afscheid van alle klanten. Een vrolijke stoet mensen kwamen het terrein op met voorop gaande de carnavalsvereniging, de majorette vereniging en de muziekvereniging. De mensen konden gelijktijdig kennismaken met de nieuwe huurders van het bedrijf Gerrit Jansen en Margo Rombout. Tevens werd er een bord onthuld met de nieuwe naam Tuincentrum Schaarsbergen.